Proizvodi / Prinudni usporivači brzine / Gumeni ležeći policajac
Gumeni ležeći policajac
Platforme za usporenje vozila
Zvučne i vibro trake
Gumene kalote
Gumeni diskovi

Gumeni “ležeći policajci” su segmentni sistemi sastavljeni od individualnih gumenih elemenata, koje je moguće postaviti na svaku širinu kolovoza po montažno-demontažnom principu.

Gumeni “ležeći policajci” su izrađeni od tehničke gume u osnovnoj crnoj boji i Stamark trake (3M) sa retroreflektujućom materijom (staklene i keramičke perle) u signalno žutoj ili beloj boji, koja je simetrično raspoređena u 2 polja po jednom segmentu.

 

Visina
(mm)
Dimenzije
(mm)
Umirenje brzine
(km/h)
Mesto postavljanja
30
800x500x30
< 50
ulice u kojima postoji intenzivan autobuski i kamionski saobracaj
50
950x500x50
< 40
ulice u kojima postoji intenzivan saobracaj a postoji i puno zona atrakcije za pešake
70
950x500x70
< 30
ulice u kojima je neophodno ekstremno umirenje saobracaja

 

Površina je reljefno modelirana protiv klizanja.Trake, raspoređene po većem delu površine segmenta, pojačavaju njihovu vidljivost na putu u dnevnim uslovima, a u noćnim uslovima staklene perle koje su utopljene u traku daju posebnu refleksiju, kao i u uslovima smanjene vidljivosti.

Gumeni “ležeći policajac” se lako i brzo postavlja na sve površine (asfalt, beton…).Ne traži strogo ravnu površinu kolovoza, što je omogućeno preklopnim sistemom i načinom vezivanja za podlogu. Ne zahteva dodatno prosecanje niti udubljivanje kolovoza. Posebnom tehnologijom vezivanja i povećanim brojem ankera (od 16 do 20 kom/metru) ostvaruje se čvrsta, dugotrajna i pouzdana veza sa podlogom.

Tehničke karakteristike gumenih proizvoda:

Tehnička guma od koje se prave gumeni proizvodi preduzeća “Model 5” otporna je na sve atmosferske uticaje, UV zrake, naftne derivate, ulja, soli i abraziju (habanje). Tvrdoća gume je 80+6 (0Sh-A), Temperaturni dijapazon primenljivosti je od –300C do + 700C.